fbpx
background
logotype
image1 image2 image3 image4 image5 image6 image7 image8

Nederlands Kampioenschap BC 08 en 10 eerste race in Gouda

NK 2022 editie 1 Nomac
Wat een weekend en wat hebben we het getroffen met het weer! Op dit moment zijn we druk met het verwerken van alle foto's en filmpjes maar wat hebben we genoten!!! Het circuit was vrijdag al open voor training en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Met 12 man werd er al volop gereden. Op zaterdag ging het feest vrolijk verder. Onder toeziend oog van onze burgervader die erg geïnteresseerd was en ook nog even met NK rijder Jesse op de foto wilde.
De sfeer zat er goed in. veel gelachen en nagenoeg geen incidenten op de baan. Zondag was de grote dag. Vol spanning betraden we 's morgens het circuit. Na een korte inspectie van het circuit en de rijdersbriefing konden we van start gaan met de kwalificaties. Na een paar minuten warmrijden mochten de rijders van start om te strijden voor de beste startplek. Iedereen deed zijn stinkende best en wat een snelheden! Met open mond werd er toegekeken Waar voor het weekend nog een beetje regen op zondag verspeld was trok de hemel strak blauw rond het middag uur. Helaas waaide het wel stevig, je kon zien dat de auto's hier wel hinder ondervonden bij het opkomen rechte stuk, maar je kan niet altijd alles mee hebben. Tussen 13.30 en 14.30 uur werd het even stil in Gouda, het was namelijk tijd voor de pauze. De meeste rijder begaven zich naar de kantine voor een kleine vernapering of een kop koffie. Om 14:30 ging het weer los met de start van de finales. Allemaal een half uur rijden met bandenwissels, tankstops, tegenstanders die je om de oren vliegen, en dan ook nog eens je concentratie vasthouden! Daarnaast ook hopen dat mechanische pech je bespaart blijft. Soms win je, soms verlies je en af en toe heb je een pechduiveltje op je schouder en lukt helemaal niks. Het hoort er allemaal bij. Namens het bestuur en al de leden willen wij graag de winnaars feliciteren :
Nederlands kampioenschap brandstof 1/8 (BC08NK)
1. Benny Ciere
2. Miquel Hereijgers
3. John Ermen
Nomac kampioenschap brandstof 1/8 (BC08NC)
1. Mark Hellebrand
2. Peter de Jongh
3. Chef Rijks
Nederlands kampioenschap brandstof 1/10 (BC10NK)
1. Milan Holthuis
2. Boris kolff
3. Kristof Sielaff
Veel dank aan alle vrijwilligers die de afgelopen dagen geholpen hebben om dit allemaal in goede banen te leiden.
Een speciaal dankwoord aan Han en Freek voor het baanonderhoud en de preparatie van het circuit. Het zag er fantastisch uit!!!
Tot de volgende!
2023  MBC de Sluis   Webdesign joomla templates