Hallo [FULLNAME],
Dit is de nieuwsbrief van MBC de Sluis
 
 
 
Wat gaat de tijd toch snel. Met de Corona lockdowns van de afgelopen 2 jaar achter de rug hebben we best een tik gehad als vereniging. Niet zo zeer financieel maar voornamelijk in de activiteiten.
Daar is nu gelukkig verandering in gekomen.
Waar in 2021 maar een groep van een man of acht bij elkaar kwam op zaterdag, is dat een heel ander verhaal aan het begin van seizoen 2022. We hebben 2 goedbezochte klusdagen achter de rug waar een groot aantal leden hun steentje heeft bij gedragen. Het tellerhok is afgespoten, schoongemaakt en deels geverfd, de heg bij het viaduct is gesnoeid, het kleine beetje stormschade wat we hadden is gerepareerd,het hek is gerepareerd en weer recht getrokken en de tafels zijn gereinigd. We hebben een prima start gehad met een mooie opkomst waarvoor dank!

Ook zijn inmiddels de vacante plaatsen in het bestuur ingevuld.
Onderstaand het bestuur:

Alex Everling - Voorzitter
Wim de Ruiter-Hoek - Penningmeester
Mark Hoogendoorn - Secretariaat
Hans Romijn - Secretariaat
Nathan de Kat - Public Relations
Han Stein - Algemeen bestuurlid / baanonderhoud.
Xander Plomp - Algemeen bestuurslid / wedstrijd reglementen.
Arthur van Eijk - Wedstrijdleiding

Doordat het bestuur nu weer voltallig is, krijgen Alex en Wim hopelijk nu wat rust na de kar een tijdlang samen te hebben getrokken.Wij bedanken hierbij dan ook Alex en Wim voor de extra inzet die zij hebben gegeven voor de club.


En daar was dan de eerste clubwedstrijd. Met een deelnemers veld van 18 ! deelnemers moesten er zowaar heats ingedeeld worden en hadden we zelfs meerdere finales. Super!
Tijdens alle gesprekken die daar gevoerd zijn hebben we begrepen dat er behoefte is aan een avond competitie. Dit kan op vrijdag- of zaterdagavond, maar dat besluit laten we een beetje aan de leden over. Er is al een poll geweest in de Facebook rijders groep, ook volgt er nog een poll via mail over de exacte avond. Onthoud bij die poll dat je hem alleen invult als je ook echt van plan bent om te komen!.
We hebben gezien dat de superstock klasse erg leeft en dat is hartstikke mooi. De gevechten waren echt geweldig om te zien!
We hebben ook vernomen dat er misschien behoefte is aan een workshop afstellen. Een soort basis cursus over het hoe, wat en waarom van het afstellen van een touringcar .
Ook daar volgt de komende tijd meer info over, want we willen hier natuurlijk wel wat mee gaan doen. Als je hier ideeën over hebt, horen wij ze graag!

Het clubgevoel is weer aan het terugkeren, en dat is goed te merken. De afgelopen weekenden was het gezellig druk met gemiddeld een stuk of vijftien rijders op de zaterdagen en tien op de zondag.
We hebben inmiddels ook al heel wat gastrijders mogen verwelkomen in de eerste paar zonnige weekenden van het jaar. Dit gaat tegenwoordig een stuk makkelijker omdat we bereikbaar zijn via Facebook Messenger en whatsapp. Hierdoor is er goede communicatie zijn er korte lijnen.
Ook hebben we sinds het begin van dit seizoen een QR code. Als wij een gastrijder op het circuit mogen verwelkomen heeft hij/zij de mogelijkheid om de QR code te scannen en gelijk via iDeal te betalen. Hierdoor is e.e.a. een stuk vereenvoudigd en is het voor de penningmeester ook een stuk overzichtelijker.
Van groot belang is wel dat die QR code ook daadwerkelijk gescand wordt. Wij willen jullie dan ook vragen dat, als je zelf een gastrijder meeneemt je dan ook deze gelijk laat betalen voordat hij/zij gaat rijden. Aangezien de eventueel aanwezige bestuursleden niet iedereen kennen, is het voor hen ook wel eens lastig om het overzicht te houden. Dus graag deze procedure aanhouden: Gastrijder eerst betalen dan rijden.

Na de eerste clubwedstrijd stond al gauw het NK voor de deur.
Met prachtig weer in het verschiet gingen Han en Freek hard aan het werk op het circuit. Lijnen schilderen startvakken vullen en uitvlakken,scheuren repareren, curbstones verven, het gras maaien enzovoort.
Wij realiseren ons dat we als club ongelooflijk veel geluk hebben met twee van die toppers die zoveel tijd vrijmaken om ons circuit in topconditie te houden.
Voor velen van dit bestuur was het ook het eerste NK. Op Alex na hadden we eigenlijk geen idee wat er op ons af zou komen en wat er verwacht werd.
Met publiciteit van RTV West op de radio en Facebook, met Zo Gouds op locatie en het interview van het Algemeen Dagblad in de pits met Alex kwam er meer aandacht dan we gedacht hadden.

Het NK begon dan ook echt. De vrijdag verliep al prima. Het weer was goed en aangezien er een mooie hoeveelheid gastrijders was werd er lekker gereden.
Met zaterdag de officiële trainingen ging het circus rond 10:00 uur los. We keken onze ogen uit van de snelheid maar ook de gemoedelijkheid onder de rijders viel ons op. Vrijwel geen incidenten in de trainingen en op en naast de baan had het er alles van weg dat het een gezellige boel zou blijven.
Met Arthur als nieuwbakken wedstrijdleider die streng maar rechtvaardig optrad was het een prima zaterdag. Maar toen de zondag kwam bleek het opeens allemaal niet zo eenvoudig meer. Met alle regels en tijden voor kwalificaties en wedstrijd begonnen de zenuwen het een beetje over te nemen van het relaxte gevoel. Gelukkig werden we bijgestaan door vrijwilligers met een hoop kennis die de boel goed op de rails wisten te houden. Wij willen daarvoor Jurgen en Han dan ook hartelijk bedanken! Inmiddels waren ook Jasper en Wieke toegevoegd aan het team en met een klein beetje horten en stoten begonnen we de smaak te pakken te krijgen.
Nadat alle kwalificaties prima waren verlopen konden we door naar de finales. Met mooie gevechten op de baan en een trofee voor de klapper van de dag voor Alex zijn team konden we dan het NK afsluiten.
De kantine, de wedstrijdleiding, de vrijwilligers, het baanonderhoud: We willen iedereen bedanken voor al jullie inzet!!
Ook dank voor alle steun die we ontvangen hebben uit de rijdersgroep!

Namens het bestuur feliciteren we de bekerwinnaars en hopelijk tot volgend jaar!!

Nederlands kampioenschap brandstof 1/8 (BC08NK)
1. Benny Ciere
2. Miquel Hereijgers
3. John Ermen

Nomac kampioenschap brandstof 1/8 (BC08NC)
1. Mark Hellebrand
2. Peter de Jongh
3. Chef Rijks

Nederlands kampioenschap brandstof 1/10 (BC10NK)
1. Milan Holthuis
2. Boris kolff
3. Kristof Sielaf (DE)
Afgelopen weekend vond in Lelystad de eerste wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Electro 1/10 plaats.
Bij het NK EC010 heeft Robert Krens na een mooi gevecht een tweede plaats weten te behalen. Peter Ende eindige als zevende. Waar Peter nagenoeg de hele finale op plek 4 lag werd hij helaas na een inhaalactie door een achterblijver achterop gereden en viel hij terug naar plek 7. We willen ze feliciteren met een mooi resultaat.


14 mei aanstaande organiseren we een open dag op MBC de Sluis.
Het circuit is dan geopend voor iedereen die belangstelling heeft, een keertje wil komen rijden of gewoon voor de gezelligheid langs wil komen.
Er zullen een aantal rc auto’s beschikbaar zijn voor mensen die een keer willen proberen een paar rondjes op een circuit te rijden.
Zegt het voort! Tevens is er 15 mei een extra clubwedstrijd.


Met vriendelijke groet,

Het bestuur van MBC de Sluis